Olivier Jacobs van het Gentse Cafe Theatre heeft zich eergisteren geplaatst als kwartfinalist voor beste barman ter wereld. Hij overtuigde de jury met een cocktail op basis van Ketel One Vodka, sherry, 'celery bitters', afgewerkt met een spray van citroen, rozemarijn en Hollandse maatjesharing. Jacobs mag nu, samen met de eerder geselecteerde Antoine Ghyselen van L’Apereau, op maandag 23 mei zijn kunnen gaan verdedigen in de Europese finale van het Diageo World Class Bartender Contest in Berlijn. In Nederland heeft Rafael Reyes, bartender bij MOMO in Amsterdam, zich al geplaatst voor de Europese finale.
Olivier Jacobs versloeg 12 andere deelnemers bij de voorronde. De jury bestond uit Serge Guillou (Union of Belgium's Bartenders), Vincent de Groote (Venuez Magazine) en Gregory Gobbe (brandmanager Prestige bij Diageo Belgium). World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands waarbij kennisontwikkeling en verspreiding rond wereldwijde trends in cocktails centraal staan. Er nemen 39 landen deel aan de competitie, waarvan de internationale finale plaatsvindt van maandag 11 tot donderdag 14 juli in India.
Olivier Jacobs versloeg 12 andere deelnemers bij de voorronde. De jury bestond uit Serge Guillou (Union of Belgium's Bartenders), Vincent de Groote (Venuez Magazine) en Gregory Gobbe (brandmanager Prestige bij Diageo Belgium). World Class is een internationaal initiatief van Diageo Reserve Brands waarbij kennisontwikkeling en verspreiding rond wereldwijde trends in cocktails centraal staan. Er nemen 39 landen deel aan de competitie, waarvan de internationale finale plaatsvindt van maandag 11 tot donderdag 14 juli in India.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten